Direktlänk till inlägg 27 april 2014
Här kommer receptet!
Chokladmakroner med moccakräm
fet text
Kakor:
125 g skållad/ skalad mandel
4 dl florsocker
2 tsk kakao
2 tsk snabbkaffe
4 äggvitor
1/2 dl socker
Smörkräm:
100 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk kakao
2 tsk snabbkaffe
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mixa den fint.
2. Blanda mandeln med florsocker och kakao.
3. Rör ut kaffet i lite vatten.
4. Vispa äggvitor och socker tills du kan hålla skålen uppochner utan att det rinner ut (2-3 minuter).
5. Rör ihop allt försiktigt och spritsa ut ca 60 kakor stora som 5-kronor. Låt vila i 30 minuter (för att kakorna inte ska spricka).
6. Grädda kakorna 125 grader i 20 minuter. Låt svalna.
7. Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker.
8. Vispa ner äggulan och kaffet utrört med lite vatten.
9. Spritsa eller bred på en klick smörkräm på hälften av kakorna.
Sätt ihop en med och en utan till en liten hamburgare.
10. KLART! Förvara i kylskåp.
1+2.
3.
4.
5.
6.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|